Oorsprong

Hoe het allemaal begon…

Halverwege de jaren negentig kwam er een initiatief overwaaien uit Amerika. Quilts maken voor kinderen die ernstig en/of chronisch ziek waren. Voor kinderen die gedurende lange tijd in het ziekenhuis moeten verblijven of die lang ziek thuis zijn, kon een quilt worden aangevraagd. Dit was kosteloos. Het maken werd door individuele quiltsters gedaan en meestal door hen betaald.

Mevrouw Jopie Bouwman kwam met het idee om speciale dagen te organiseren om deze dekens te maken. De eerste dag werd in 2002 gehouden. De eerste dag was zo’n succes dat er werd besloten dit jaarlijks te doen.

Het succes:

Steeds meer bekendheid kwam er. “Steeds meer” betekende ook meer belasting voor de vrijwilligers. Er moest meer stof komen, meer tussenvulling, meer garen voor het doorquilten. Veel vrijwilligers hebben, door persoonlijke contacten met quiltzaken, stof gekregen. Daardoor kwam er een kleine tegemoetkoming in de kosten die de vrijwilligers maakten.

Vanaf 2007 worden er inmiddels twee maal per jaar dagen gehouden. Steeds vaker werd er in regionale kranten aandacht aan besteed. En in 2008 resulteerde dat zelfs in een uitzending bij de Clubvan100. Allemaal geregeld door quiltsters.

Het vervolg:

Een groep quiltsters heeft eind 2009 besloten een eigen stichting op te richten. Het doel van de stichting is: het inzamelen van geld en het houden van acties om het verzenden, maken en doorquilten te kunnen blijven bekostigen. Het maken zal door individuele quiltsters gedaan blijven worden. Maar voor de overige kosten zal de stichting donateurs en sponsors moeten vinden. Het hoofddoel zal uiteraard zijn quilts te kunnen schenken aan kinderen die dat heel hard nodig hebben.

De droom van Jopie:

Door het maken van quilts hoopt Jopie een glimlach op het gezicht van deze kinderen te kunnen brengen, ondanks hun ziekte… Dat is de droom van Jopie. Daarom noemen wij de quilts die via de nieuwe stichting hun weg naar de kinderen zullen vinden DROMENQUILTS.

Het bedenken van een naam voor de stichting was dan ook niet moeilijk. En de naam? Ach die spreekt voor zich:

Stichting Jopie’s Dromenquilt

Het kindje van Jopie is zelfstandig geworden. Jopie is begonnen met het organiseren van de dagen en zij heeft er mede voor gezorgd dat het zo’n succes is geworden.

Onze vraag:

Waar de Stichting Jopie’s Dromenquilt naar op zoek is, zijn donateurs en sponsors. De quiltsters leveren hun bijdrage door het beschikbaar stellen van hun materiaal, tijd en energie. Voor het verzenden en doorquilten moeten middelen gevonden worden. Daarvoor hebben wij de hulp nodig van mensen die graag willen dat dit geweldige werk door kan blijven gaan.

Wat kunt u doen?

Stuur een email aan info@jopies-dromenquilt.nl als u:

- donateur wilt worden;

- meer informatie wilt;

Voor de Oprichtingsstatuten verwijzen wij u naar dit pdf-bestand.