Voor wie

In verband met het afbouwen en opheffen van de stichting kunt u vanaf 1 januari 2019 geen dromenquilts meer aanvragen.

Voor wie zijn de dromenquilts.

Eerst een stukje uitleg:

Het woord zegt het eigenlijk al. Een dromenquilts is een quilt om onder weg te dromen. Maar wat is een quilt? Niet iedereen weet dat dus daarom even de uitleg: Een quilt is gemaakt van patchwork, stukjes stof die soms in een bepaald patroon aan elkaar zijn genaaid. Een quilt bestaat uit een voor- en achterkant met daar tussen een vulling. Die drie lagen worden door siersteken bij elkaar gehouden. En dan heb je een quilt. Voor kinderen worden er vrolijke kleuren of patronen gebruikt.

Hoe komt Jopie's Dromenquilt aan al die quilts?

Dankzij heel veel vrijwilligers uit alle delen van het land kunnen deze quilts worden geschonken. Al die vrijwilligers steken heel veel tijd, energie en geld in dit mooie werk. Zonder al die vrijwilligers was er geen Jopie's Dromenquilt.

Voor welke kinderen zijn dromenquilts bedoeld?

Gelukkig zijn de meeste kinderen gezond. Kunnen spelen, naar school gaan en zijn niet ziek. Helaas is er ook een grote groep kinderen die lijdt aan een chronische of ernstige (soms levensbedreigende) ziekte. Zij liggen vaak langdurig in een ziekenhuis. Maar ook zijn er kinderen die soms jarenlang thuis zijn en niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Die kinderen komen in aanmerking voor een dromenquilt. Ze kunnen er onder wegkruipen als ze zich niet lekker voelen. Uit de verhalen die bij de maaksters van deze kinderquilts binnenkomen blijkt dat veel kinderen er troost uit putten, als ze pijn hebben of verdrietig zijn.

Kent u zo'n kind? Dan kunt u een dromenquilt aanvragen bij Jopie's Dromenquilt. Als u dit aanvraagformulier invult: Aanvraag Dromenquilt hebben we alle gegevens die we nodig hebben.

We vragen om:

1. de naam, het adres en de geboortedatum van het kind.

2. Waarom u vindt dat dit kind een dromenquilts zou moeten krijgen. Korte ziektegeschiedenis bijvoorbeeld.

3. Soms is het mogelijk om met de voorkeur voor een thema of kleur rekening te houden. U kunt dat invullen op het aanvraagformulier. Bijv. "Hij houdt van voetballen" of "zij is gek op dieren".

Er zal dan gekeken worden of aan die wens tegemoet gekomen kan worden of anders een quilt uit te zoeken die aan die wens zo goed mogelijk tegemoet komt. Helaas is dat niet altijd mogelijk omdat er niet op bestelling wordt gewerkt. Het is allemaal vrijwilligerswerk en we weten niet van te voren wat voor soort dromenquilts er worden gemaakt.

4. Uw naam en adres: Als u de dromenquilt zelf wilt geven dan wordt die naar uw huisadres gestuurd.

5. Maar misschien heeft u liever dat de dromenquilt rechtstreeks aan het kind wordt opgestuurd? In dat geval wordt de quilt per post naar het kind gestuurd. Er wordt dan een brief meegestuurd waarin staat wie de dromenquilt heeft aangevraagd.

Formulier: Aanvraag Dromenquilt.

Zijn er kosten aan verbonden?

Nee, er zijn geen kosten verbonden. Jopie's Dromenquilt heeft als uitgangspunt dat elk kind dat voor een quilt in aanmerking komt die moet kunnen ontvangen, ongeacht de financiële mogelijkheden van de aanvrager.

Mocht u desondanks toch een (kleine) donatie willen doen dan is die natuurlijk van harte welkom.