Vragen

In verband met het afbouwen en opheffen van de stichting kunt u vanaf 1 januari 2019 geen dromenquilts meer aanvragen.

Vraag en antwoord.

In deze pagina zullen vragen die gesteld zijn, zo goed mogelijk beantwoord worden. Heeft u een vraag? Misschien staat hier het antwoord al.

Vraag:

Hoe word ik donateur?

Antwoord:

U kunt op verschillende manieren donateur worden:

1. door eenmalig een bedrag over te maken op bankrekeningnummer: 15 28 69 409 t.n.v. Stichting Jopie’s Dromenquilt te Nunspeet.

2. Door vaste donateur te worden voor een door u aan te geven bedrag per jaar. U kunt het bedrag dat u wilt schenken ook in meerdere termijnen (maandelijks of per kwartaal) betalen. Denk daarbij ook aan belastingaftrek in verband met onze ANBI-status.

Vraag:

Een misschien raar vraagje. Zo'n dromenquilt is in principe voor ernstig zieke kinderen. Maar zou een kind dat een trauma te verwerken heeft gehad ook in aanmerking kunnen komen? Bijvoorbeeld als een ouder plotseling overleden is? Of als een kind al weer redelijk hersteld is maar alsnog blijvend letsel heeft overgehouden ten gevolge van een ongeluk? Maar misschien wordt de groep dan wel erg groot?

Antwoord:

Het is moeilijk een grens te trekken en toch zal die op een gegeven moment getrokken moeten worden. In de statuten van de stichting staat dit: Het schenken van dromenquilts aan kinderen (en bij uitzondering meerderjarigen) met een ernstige, chronische of aangrijpende ziekte of die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt;

Het is moeilijk kant-en-klare omschrijvingen te maken. Achter iedere aanvraag gaat een verdrietig verhaal schuil. Elke aanvraag wordt individueel bekeken. Jopie zal daar zo zorgvuldig en integer mogelijk mee omgaan.

Vraag:

Worden dromenquilts ook verkocht?

Antwoord:

Nee, dromenquilts zullen we niet verkopen. Die zijn door de maakster ervan bedoeld om aan een ziek kind geschonken te worden. Wel hebben we in onze webwinkel geregeld quilts te koop. Die quilts zijn speciaal voor de verkoop gemaakt en geschonken.

Heeft u nog vragen? Mail deze dan naar: info@jopies-dromenquilt.nl