zondag 12 juli 2009

Dromenquilt als stageproject.

Onderstaand verhaal vertelde Jacqueline.

De dochter van Jacqueline (Laura) heeft stage moeten doen voor het VWO, ze zit nu in de derde klas en moest minstens 30 uur vrijwilligerswerk doen, aangezien Jacqueline altijd met quilts bezig ben en toevallig ook met een dromenquilt was de keus snel gemaakt. Toestemming gevraagd aan school en ja hoor het mocht. Laura ging dus een huisjestop maken en eindelijk na heel wat zwoegen en zuchten, want 48 dezelfde blokken maken is toch wat saai. Maar ze (Laura) heeft doorgezet en zie hier het resultaat.



Alle dromenquiltmaaksters en moeder Jacqueline vinden het een schitterende dromenquilt en dat voor de eerste keer paperpiecing en achter de naaimachine. Een dochter om trots op te zijn!!!!! Deze top van Laura en een quilt van Jacqueline zijn nu onderweg naar Jopie.





Inmiddels heeft Laura haar papieren (er waren een aantal foto's gemaakt en lekker groot geprint) ingeleverd. Jopie (van Stichting Jopie's Dromenquilt i.o.) had voor een ontvangstbevestiging gezorgd.



De mentor wist van Laura's project, maar ze heeft veel andere leuke reacties gekregen. Een leraar was  gelijk enthousiast en vond het zo'n leuk idee dat ze het op de lijst gaat zetten van keuzemogelijkheden voor het volgende schooljaar. Dus wie weet hoeveel creatieve meiden er volgend jaar mee beginnen.
Wat een geweldig idee en wie weet volgen er meer Dromenquilts die als stageproject worden gemaakt.

Jacqueline en vooral ook Laura bedankt dat we dit leuke verhaal op dit weblog mogen zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten