zondag 23 augustus 2009

De Open dag bij de Naaidoos in Nieuw Buinen.

Wat hebben we een fantastische dag gehad. Het was een lange dag. Om kwart over negen was ik in Nieuw Buinen. Ingrid kwam kort daarop met Dieta. We werden verwelkomd met koffie en lekkere cake (heb ik trouwens NIET genomen). En toen kon het inrichten van ons kraampje beginnen. We hadden (volgens ons) de mooiste plek. De hele kapschuur hadden we tot onze beschikking. Uit de zon en uit de regen. Veel ruimte. Albert van de Naaidoos hielp ons met van alles. Hadden we touw nodig? Een trap? Latten om de quilts op te hangen? Touw? Een extra tafel? Alles werd geregeld.


Ondertussen waren Christina en Tinie gearriveerd. Tinie had vier dromenquilts bij zich van haar quiltgroep. Nadat we heel hard hadden gewerkt, nog even bijkomen en om even voor elf zijn Christina en Yvon richting lezing Colette Berends vertrokken en bleven Ingrid, Tinie en Dieta achter. Rond een uur of een waren Christina en Yvon weer terug.

En dan nu hoe het met Jopie's is gegaan vandaag. IN 1 WOORD GEWELDIG. Wat een belangstelling.

Bijna 100 blokpatronen zijn er meegenomen. En nog meer folders en heel wat donateursformulieren. Dames die zelf een lesgroep hebben en met hun cursisten blokken gaan maken. Dames die folders en blokken meenamen voor hun Bee. Dames die "thuis" nog quilts hadden liggen en die nu aan Jopie's schenken. We hebben heel veel voorlichting gegeven en veel gepraat over het waarom van Jopie's. De folders vlogen de deur uit.Tussen alle drukte door kwamen er spontaan dames "binnen" met tassen quiltstof om aan Jopie's te doneren. Op een gegeven moment kwam er een quiltster aan met twee tassen vol quiltstof (allemaal kinderstofjes). Voor Jopie's. Toen we haar naam vroegen zei ze: "Jitske". Jitske heel erg bedankt. Ook Henrieke kwam een grote zak vol met stof langs brengen.

 Van De Naaidoos zelf hebben we een ook doos vol geweldig mooie stof gedoneerd gekregen.
Hier een paar foto's van de oogst: 

Het is zo ontzettend veel en zo mooi. Stapels fat-quarters met alleen maar poezenafbeeldingen. Meters effen stof. Panels in allerlei soorten en maten. Gewoon te veel om op te noemen. En ik weet niet eens of alles er wel op staat.  In ieder geval zijn we gisteren tot ontdekking gekomen dat heel veel quiltsters Jopie een HEEL warm hart toedragen.

En dan Dieta...... Ze had haar naaimachine meegenomen en was bezig de miles-a-minute techniek te demonstreren. Een foto daarvan komt zeker hier nog te staan maar die heb ik niet gemaakt dus die houden jullie nog tegoed.
Ingrid is ook nog even achter de naaimachine gekropen en die foto kan ik al wel vast laten zien.


Achter de tafel heeft Dieta ook haar mannetje gestaan. Ze wist vlekkeloos iedereen uit te leggen waarom Jopie's zo belangrijk is. Dieta je bent een geweldige ambassadeur voor Jopie's!


Heel erg bedankt voor je inzet vandaag. Aan Dieta was ook de eer om het spaarvarken leeg te maken en het geld te tellen wat spontaan door dames erin was gedaan. Er zat best een leuk bedrag in. € 87,00! Maar het voornaamste doel was om bekendheid te geven aan Jopie's en dat is zeker gelukt.

En natuurlijk ook Ingrid, Christina en Tinie bedankt. We hadden een geweldig team.


Christina heeft een groot deel van de dag Colette Berends geholpen. Aan het eind van de dag zijn er  nog een paar leuke foto's gemaakt voor Jopie's.
Aan het eind van de dag hebben we, na het opruimen, met alle aanwezigen nog even gezellig bij elkaar gezeten en toen kreeg iedereen nog een mooi opgemaakte plantenschaal. Wij werden bedankt terwijl wij eigenlijk de Naaidoos moeten bedanken voor de mogelijk die wij hebben gekregen Jopie's Dromenquilt te promoten. En dat wil ik dan ook bij deze doen:

Freja en Albert  van Aterlier De Naaidoos, geweldig bedankt voor de ontvangst en de hulp. Het was geweldig! Tot slot wil ik nog even vertellen dat de vlaggetjes met de naam van Jopie's Dromenquilt erop is gemaakt en gedoneerd is door Mirjam van Vlaggie.nl.

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dag hebben jullie gehad zo te lezen. En wat een stoffen zijn er weer aangeboden.
  Als er panels bij zitten wil ik deze wel tot een quilt maken.
  Els Koetsier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben op zoek naar iemand die mij de technieken van Colette Berends kan leren. Weet jij een oud-cursist die mij eea zou kunnen leren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben op zoek naar iemand die mij de technieken van Colette Berends kan leren. Weet jij een oud-cursist die mij eea zou kunnen leren?

  BeantwoordenVerwijderen