dinsdag 6 oktober 2009

10 oktober: de eerste Jopie's Dromenquiltdag.

Inmiddels hebben zich naar aanleiding van het vorige berichtje hebben zich nog een aantal quiltsters opgegeven voor zaterdag. We gaan naaien, sandwichen, biezen snijden en tips uitwisselen. Hoewel het natuurlijk een "werk"dag is zal ook de ontmoeting een belangrijk onderdeel zijn. Er wordt individueel al veel werk verzet en dan heeft zo'n dag als aanstaande zaterdag ook een sociale functie. Je merkt dan dat je het niet alleen doet. Het schept een band. Er worden adressen uitgewisseld. En soms kom je ineens tot ontdekking dat er iemand vlak bij jou uit de buurt voor hetzelfde doel aan het werk is.

Dat is ook een van de doelen die we voor ogen hadden toen we de Stichting hebben opgericht. Quiltsters bij elkaar brengen. Ze het gevoel geven dat de Stichting er ook voor hen is. Als stichting door en voor quiltsters willen we verantwoording afleggen voor alles wat er voor het doel van de dromenquilts binnenkomt. Of het nu stof of geld is. Daar hebben alle dames die zo hard aan het werk zijn recht op.

We hebben de afgelopen weken zoveel leuke, positieve en hartverwarmende reacties ontvangen na het wereldkundig maken van de stichting. Mailtjes van winkels, quiltsters. Vragen waar stof naartoe gestuurd kan worden. Kortom: Jopie's Dromenquilt is meer en meer een begrip aan het worden. Allemaal heel erg bedankt daarvoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten