vrijdag 8 maart 2013

Leuk en minder leuk bericht.

Laten we maar beginnen met het minder leuke bericht. Dinsdag hebben we als bestuur vergaderd. De cijfers van 2012 zijn vastgesteld. U kunt deze cijfers opvragen door een email te sturen aan: info@jopies-dromenquilt.nl.
We hebben ook de begroting voor 2013 bekeken. En dat is niet zo'n mooie begroting. We komen uit op een negatief resultaat. En waarom? Omdat we nog geen donaties toegezegd gekregen hebben. Naast het proberen om donaties te krijgen zullen we dus moeten bezuinigen. Waarop kunnen we bezuinigen? Inkoop effen stoffen, daar kunnen we een beetje op bezuinigen. Het doorquilten van tops, daar kunnen we meer op bezuinigen. Daarom willen we de quiltsters oproepen om helemaal afgewerkte quilts in te leveren. Maar misschien zijn er juist wel quiltsters die graag voor ons doorquilten? Laat het ons alstublieft weten. Als we op deze manier doorgaan, gaat de stichting ten onder aan haar eigen succes en zijn we bang om binnen 2 jaar te moeten stoppen met het schenken van dromenquilts.

Dat willen we natuurlijk niet! Zieke kinderen zijn er jammer genoeg altijd en die kunnen een warme, troostvolle quilt goed gebruiken. Daarom staat onze stichting aangemeld als Kroonappel bij het Oranjefonds.


In het weekend van 15, 16 en 17 maart kan er gestemd worden. Willen jullie meehelpen stemmen? Hopelijk winnen we en kunnen we weer jaren vooruit. Hoe het allemaal in z'n werk gaat is hier te lezen: Kroonappels.

Dromenquiltdag.
Nu het leuke bericht. Regelmatig krijgen we de vraag: "Komt er nog een dromenquiltdag???" Ja hoor, die komt er! En wel op 20 april 2013 in het gebouw van Veluvine in Nunspeet. Koffie, thee en soep wordt voor gezorgd. U hoeft alleen uw eigen lunch mee te nemen. Geef u op bij Ans Gentenaar (email: ans@gentenaar.nl) en u ontvangt nadere gegevens. Let wel: vol = vol.
We beginnen 's morgens om 9:30 uur. Alle belangstellenden kunnen dan ook langskomen. Tot 13:00 uur is het gebouw open. De quiltsters gaan dan nog even door met om 15:00 uur een show-and-tell van alle gemaakte dromenquilts.

Cadeaubonnen doneren.
Weet u al dat u uw cadeaubonnen kunt doneren? Er schijnt in Nederland zo'n 300 tot 500 miljoen euro aan ongebruikte cadeaubonnen in de keukenla te liggen. Wij kunnen ze goed gebruiken hoor! Hier leest u hoe een en ander in z'n werk gaat: Cadeaubon doneren

3 opmerkingen:

 1. Goed bezig hoor ingrid! Lekker veel bloggen! Ik ga stemmen bij de kroonappels! Groeten eva-marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kan ik weer niet, net als vorig jaar. Was graag weer een keer komen naaien.

  Enne, je weet het he. Ik wil best een aantal quilts quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas zal het voor mij niet lukken om de Quilts door te Quilten. krijg teveel last van schouders en nek. Zal 20 April 3 tops + achterkant en bies meenemen om door te Quilten.

  BeantwoordenVerwijderen