vrijdag 28 augustus 2015

De 'blokken'-dames.

Onze 'blokken'-dames (Ans/Elly/Lia/Rudy/Tinie) zijn weer bij elkaar geweest om blokken te verwerken. Er zijn weer prachtige tops gemaakt. Hier zijn ze alle 4 van dichtbij te zien: Naaidag Ans augustus 2015


De blokken komen uit het hele land. Verschillende dames maken een blok en sturen ze op naar Ans
Herkent u uw eigen blokje in deze tops? Dat zou wel leuk zijn. Er zijn nog meer tops onderweg, daar kunnen ze ook in zitten natuurlijk.

Wilt u ook een blok maken? Dat kan! Als u doorscrolt op deze site, staan onderaan verschillende blokken, even doorklikken en u heeft het patroon.


Hieronder het verslag van Rudy:
's Morgens op tijd de deur uit en naar Nunspeet rijden. Achter elkaar kwamen we bij Ans aan en dan is er natuurlijk eerst de koffie. 
Daarna een kijkje genomen bij alle blokken die binnengekomen zijn. Elke keer weer is het een sport om de juiste blokken bij elkaar te zoeken zodat er een mooie top gemaakt kan worden. 
Eerst worden de blokken op maat gesneden. En dan aan de slag. Lia zat al snel te naaien. 

Tinie maakte voor de dierenquilt de afwerkbies die er later door Elly met de hand aangemaakt werd.
Tjongejonge, ik had het niet gemakkelijk. Mijn kleine machine had last van de warmte en deed het dus niet. Na enig gepruts kwam die machine ook op gang en toen moest de schade ingehaald worden. 
Ans en Elly sneden de stroken. Lia, Tinie en ik zaten achter de machines. 
Twee tops zijn er helemaal af. De dierenquilt moest alleen een afwerkbies. De top bootjes/treinen/auto's maakt Tinie thuis af. De stapel ingestuurde blokken en weesblokken is weer wat kleiner. Lia heeft de nodige blokken meegenomen en die komen als tops weer terug.

Ans dank je wel voor de koffie, thee en karnemelk, Tegen 16 uur zijn we weer huiswaarts gegaan.
Rudy.

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat iemand mijn quiltje heeft afgemaakt. Dank je wel Elly. Ik hoop dat ee kindje er troost in vindt.

    BeantwoordenVerwijderen