donderdag 2 september 2010

Hoe een balletje kan gaan rollen.

Lia zag in een (borduur)blad bij een buurvrouw een leuk geborduurd poppetje wat als sleutelhanger gebruikt kon worden. De buurvrouw heeft toen op een borduurforum een oproep geplaatst of iemand daar een patroon van had. Ze vertelde erbij waarvoor ze dat patroon nodig had, nl. voor Jopie's.

Iemand heeft daarop gereageerd en het patroon gedigitaliseerd. De buurvrouw heeft vervolgens de site van Jopie's bezocht en vond dit zo'n mooi doel dat ze zelf ook iets wilde doen. Ze had al heel lang niet meer achter de (borduur)machine gezeten maar is aan de slag gegaan voor Jopie's. Ze maakt hele leuke Matruska-poppetjes die ze helemaal borduurt. Maar ze deed nog meer. Ze heeft een aantal van de poppetjes verkocht en die komen, samen met een folder van Jopie's, in kerstpakketten.

Waarom dit verhaal. Dit is het verhaal van slechts een van de vele vrijwilligers die zich, ieder op haar eigen manier, inzet om de droom van Jopie waar te maken. En dat is hartverwarmend. Er worden dromenquilts gemaakt, kleine dingetjes om te kunnen verkopen zodat de tops kunnen worden doorgequilt en de dromenquilts kunnen worden verzonden. Binnenkort kunnen er daarom weer minstens tien tops naar Anne worden gebracht die ze gaat doorquilten.

We kunnen niet over elke vrijwilliger een verhaal vertellen maar met dit stukje willen we iedereen heel erg bedanken voor al het werk dat in stilte wordt gedaan. Dames allemaal:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten