donderdag 20 januari 2011

Misverstand.

Regelmatig komt het voor dat in een aanvraag voor een dromenquilt er door de de aanvrager vanuit wordt gegaan dat een dromenquilt op bestelling wordt gemaakt. Dus, als er wordt aangegeven dat het kind in kwestie houdt van bijvoorbeeld konijntjes er speciaal een quilt met konijntjes wordt gemaakt voor het kind. Dit is een misverstand en misschien goed dat er even wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat.

De dromenquilts worden gemaakt door individuele quiltsters. Die dromenquilts worden dan aan de stichting overgedragen die ze in beheer krijgt. De quilt blijft het creatieve eigendom van de maakster. De stichting mag de quilt van de maakster doorgeven aan een ziek kind.

Als er een aanvraag binnenkomt wordt er uit de voorraad dromenquilts een quilt gekozen die zo dicht mogelijk aansluit bij de voorkeuren die het kind heeft. Vaak lukt dat, maar niet altijd. 

De Stichting heeft geen inbreng in wat voor quilts er worden gemaakt als het gaat om thema of kleur. Dat is een creatief proces dat bij de maaksters hoort. Daardoor blijft het leuk om het te doen. Wat wel eens gebeurd, dat er wordt opgeroepen om quilts voor een bepaalde groep te maken omdat daar veel vraag naar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten